Ліцей у Дніпровському районі замовив для укриття багатофункціональну пательню за 720 тисяч гривень, на це звернув увагу депутат Київради Леонід Ємець.

У системі Prozorro відповідний тендер зареєстрували як «Технологічне обладнання в укриття закладу освіти».

У межах тендеру ще в листопаді 2022 року ліцей замовив два кухонні апарати німецького виробництва: багатофункціональну пательню за 720 тисяч гривень (де 120 тисяч гривень становить ПДВ) і пароконвекційну піч того ж виробника.

Зображення: Prozorro

Кухонний апарат, замовлений ліцеєм, споживає 21 кВт електроенергії на годину.

Багатофункціональна пательня, яку замовив ліцей

Тимчасова контрольна комісія з перевірки укриттів при Київраді розгляне цей випадок, а також інший тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тисяч гривень за одиницю, який виявили напередодні, відзначив Ємець.

UPD. За словами головної бухгалтерки ліцею, сховища у навчальних закладах мають бути обладнані повноцінною зоною для приготування їжі, а дешевших альтернатив під час тендеру не запропонували, пише видання «Фокус». У Дніпровській РДА виданню повідомили, що не знали про закупівлю й не можуть її прокоментувати.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Donate

Рішення створити тимчасову контрольну комісію з перевірки утримання укриттів ухвалили 8 червня, пише «Суспільне». Члени комісії матимуть право перевіряти укриття й протягом десяти днів отримувати від органів державної влади, самоврядування, підприємств, установ й організацій необхідні матеріали й документи.


У червні 2023-го на ремонт укриттів у Києві додатково виділили 750 мільйонів гривень. Тож загальна сума, виділена на ремонт сховищ у 2023 році, зросла до 1,1 мільярда гривень.


Прокуратура й поліція розслідують розкладання бюджетних коштів, виділених на ремонт укриттів (статі 191 і 366 Кримінального кодексу). Зокрема, у Святошинському районі зафіксували невиконання робіт у повному обсязі й незадовільне їх виконання – вартість ремонту завищена на понад мільйон гривень. Також у Голосіївському районі оголосили про підозру одному з учасників злочинної схеми, який вніс до документів неправдиві відомості щодо обсягів і вартості ремонту укриттів. Збитки для бюджету також оцінюють на більш ніж мільйон гривень. Крім того, уже почали розслідування щодо укриттів Деснянського, Подільського й Солом’янського районів Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі