У Нью-Йорку запроваджують мінімальну платню для працівників служб доставлення, пише The New York Times.

Згідно з новими правилами, з 12 липня компанії, як-от Uber Eats і DoorDash, зобов’язані платити своїм кур’єрам щонайменше 17,96 долара на годину без урахування чайових.

До 2025 року мінімальна платня має зрости до 19,96 долара на годину, постановили в департаменті захисту прав споживачів і працівників.

Компанії можуть обрати будь-яку модель компенсацій, як-от з оплатою за виконане замовлення, за відпрацьовану годину або їхнє поєднання, однак у будь-якому разі заробіток кур’єра має становити щонайменше 17,96 долара на годину.

Крім того, компанії повинні будуть платити своїм працівникам 30 центів за хвилину, коли вони вже підключені до програми, але лише чекають на замовлення.

Нью-Йорк стане першим містом, де ввели мінімальну зарплатню для курʼєрів, відзначає видання. Досі сервіси доставлення позиціонували курʼєрів як підрядників, а не своїх працівників, тож уникали відповідних виплат.

Правила розробляли впродовж двох років. Завдяки рішенню мерії працівники служб доставлення, яких у Нью-Йорку близько 60 тисяч, потроять свої заробітки, відзначає NYT.

Служби доставлення виступили проти нової політики, заявивши, що через підняття зарплат курʼєрам здорожчає доставлення, зменшиться попит на нього й водночас скоротяться заробітки курʼєрів.

Компанія DoorDash, один із лідерів ринку доставлення їжі в США, розглядає можливість подати на місто до суду.

В іншому популярному сервісі Grubhub заявляють, що чиновники не радилися з представниками індустрії, розробляючи нову політку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Glovo впроваджує нову програму соціальних стандартів для кур’єрів в Україні. У компанії кажуть, що вона передбачає справедливий дохід і вищий рівень захищеності для всіх, хто доставляє за допомогою платформи. Зокрема, кур’єри матимуть додаткові бонуси за певну кількість здійснених доставлень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі