У Мадриді планують запустити футуристичний громадський автобус із панорамними вікнами і скляною стелею вже у 2024 році, пише The Mayor.

Автобус матиме великі двері для зручності пасажирів, зокрема для людей з інвалідністю. Для оздоблення інтерʼєру використовуватимуть екологічні матеріали. Панорамні вікна і скляний люк мають підкреслити наявність простору всередині автобуса.

Проєкт цього автобуса розробила креативна агенція Hector Serrano Studio. Футуристичний автобус із назвою Horizonte переміг у конкурсі від транспортного оператора Мадрида EMT.

За їхніми словами, Horizonte представляє інноваційний і футуристичний образ, який має підкреслити привабливість громадського транспорту в Мадриді.

Перший прототип автобуса представлять громаді у 2024 році. Після цього транспортний оператор EMT збере зауваження, щоби інтегрувати їх в остаточний дизайн.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У грудні 2022-го у Мадриді зняли з маршрутів останні 12 дизельних автобусів, тепер місто послуговується лише транспортом на зрідженому газі та електробусами, які вважають більш екологічними.

У 2023-му Мадрид планує закупити перші десять водневих автобусів та ще 150 електробусів. За два роки частка електричних автобусів у муніципальному парку має досягнути 25%.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі