Вартість будівництва дворівневої розвʼязки на Оболоні зросла щонайменше до 2 мільярдів гривень, повідомляє ініціатива «Пасажири Києва».

«Київавтодор» оцінював роботи в 1,3 мільярда гривень, коли проводив тендер у травні 2023-го. «Пасажири Києва» знайшли документацію, яка підтверджує, що ціна проєкту почала збільшуватися ще до активної фази будівництва розвʼязки.

Оновлена візуалізація розвʼязки. Зображення: «Автомагістраль-Південь»

Експертний звіт опублікували на вимогу Державної аудиторської служби, яка перевіряла цей тендер. «Пасажири Києва» зазначають, що вартість 1,3 мільярда, закладена в тендер, може бути попередньою оцінкою. Утім, підтвердити це неможливо, адже опублікованого проєкту немає.

В ініціативі переконані, що вартість робіт зросте, якщо врахувати майбутнє корегування кошторису. Київ уже витратив 10 мільйонів гривень на проєктування розвʼязки й провів тендер на авторський нагляд за будівництвом на суму 3,4 мільйона гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


2 червня 2023 року на перетині вулиць Богатирської й Полярної, що на Оболоні, стартувало будівництво дворівневої розвʼязки. Шляхопровід матиме шість смуг руху й довжину 125 метрів. На розв’язці планують облаштувати велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар. Будівництво шляхопроводу планують завершити у 2024 році.


Пропускна спроможність розвʼязки становитиме понад 11 тисяч автівок на годину, прогнозують у КМДА. Там вважають, що це допоможе боротися із заторами.

Згідно з кошторисом, будівництво розвʼязки Богатирська – Полярна коштуватиме місту 3,1 мільярда гривень. Це більше, ніж бюджет Тернополя на 2023 рік, відзначали в громадській ініціативі «Пасажири Києва». Транспортні експерти вважають такі видатки недоцільними під час воєнного стану.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі