Чат-бот, де можна оцінити стан найближчого укриття, запустили в Києві, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Чат-ботом «Відкрий укриття» в Telegram можна скористатися за посиланням.

Він пропонує вибрати район Києва, а далі – вказати вулицю, де розташоване укриття.

Ми спробували скористатися чат-ботом і з'ясували, що не всі вулиці поки там наявні.

Чат-бот спочатку запитує, чи пускають в укриття (серед варіантів – «так», «ні» й «пускають тільки своїх»). Далі користувачів просять оцінити загальний стан приміщень («сухе й комфортне», «брудне й завалене майном», «сире або затовлене», «аварійний стан», тобто отвори в стінах і стелі).

Також треба відповісти, чи створені необхідні умови в укритті (чи є світло й туалет хоча б частково) і чи є в укритті необхідне майно (місця для сидіння й лежання, питна вода). Крім того, можна залишити додаткову інформацію (про аварійний стан сходів чи зламані двері). Насамкінець бот пропонує оцінити стан укриття від одного до пяти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Третина укриттів Києва не придатні до використання, а більше сотні – зачинені: першими результатами роботи по ревізії укриттів поділився міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.


У «Київ Цифровий» 2 червня додали офлайн-мапу укриттів і можливість скаржитися на зачинені сховища. Щоби скористуватися мапою укриттів в офлайн-режимі, потрібно принаймні один раз зайти в додаток, коли є інтернет. Усі офіційні укриття Києва також додали на карту від «Лун.Місто», яку запустили 30 травня.

Більше тисячі скарг на укриття надійшло за добу в «Києві Цифровому» після того, як у застосунку запустили сервіс зворотнього звʼязку щодо сховищ. Майже половина скарг була про те, що укриття зачинені. Чверть користувачів поскаржилися, що укриття перебувають у неналежному стані, ще чверть – що поблизу немає сховищ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі