Петиція про звільнення міністра культури України Олександра Ткаченка зібрала потрібні 25 тисяч голосів.

Тепер автори петиції мають надіслати її Кабміну, який повинен оприлюднити її на Урядовому порталі. Кабмін має опублікувати рішення протягом 10 робочих днів.

UPD. У Кабінеті міністрів відповіли, що петиція про звільнення Ткаченка не буде розглянута, оскільки не набрала достатньої кількості голосів попри те, що звернення підтримали 25,5 тисяч людей із необхідних 25 тисяч, повідомили автори петиції. Крім того, в уряді заявили, що петиція «не відповідає вимогам до письмового або усного звернення» і запропонували авторам надіслати інше звернення до органу державної влади чи посадовця, які мають відповідні повноваження.

UPD. У Кабміні запевняють, що петиція про звільнення міністра культури Олександра Ткаченка не набрала голосів лише тому, що сталася «логічна помилка в старій системі петицій». В уряді кажуть, що ця помилка ніяк не вплине на подальше опрацювання петиції, і збір підписів триває.

Автор петиції, яку зареєстрували в березні 2023 року, зазначає, що діяльність Ткаченка на посаді спричинила «стагнацію в культурній сфері». Лише за час повномасштабної війни РФ проти України виникли скандали щодо реорганізації «Довженко-Центру», а також виїзду митців за кордон після скандалу з коміком Андрієм Щегелем.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Олександра Ткаченка призначили на посаду міністра культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року. До цього Ткаченко майже 10 років очолював 1+1 Media.

У листопаді 2021 року Ткаченко вже писав заяву про звільнення з посади через рішення Кабміну про виокремлення Держкіно зі складу Мінкульту, однак Ткаченко залишився на посаді очільника МКІП.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі