На Поштовій площі замість пішохідної зони облаштували паркування для автомобілів, повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова. 

«Підозрюю, що для нового Американського університету. Для пішоходів залишили два-три метри й жодних атракцій», – сказала Семенова.

Ксенія Семенова

За проєктом, на площі мали встановити лави й висадити дерева. Проте, за словами Семенової, лави прибрали, а впритул до ліхтарів намалювали розмітку для паркування.

Що кажуть у КМДА

Таку схему паркування на пішохідній частині Поштової площі затвердили в департаменті транспортної інфраструктури КМДА й погодили в патрульній поліції Києва, відповіли у відомстві на запит The Village Україна. 

Ксенія Семенова

Семенова також розповіла, що схожить досвід був у Варшаві. Бетонну набережну, на якій практично не росли дерева, облаштували як громадський простір. Ним активно користуються люди, оскільки через кожні кілька метрів встановлювали певну атракцію: батути, лежаки, привезли пісок й облаштували пляж. 

«На Поштовій площі також є багато людей, але через те, що немає ніяких атракцій, вона почала занепадати, і КМДА перетворили цей публічний простір на парковку», – сказала Семенова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховний Суд заборонив будувати ТРЦ на Поштовій площі через знахідку стародавньої вулиці у 2015 році. 


Відреставровану історичну будівлю Річкового вокзалу, що на Поштовій площі в Києві, ввели в експлуатацію й передали в користування Американському університету, який почав працювати наприкінці травня 2023 року. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі