На вулиці Гетьмана Скоропадського (раніше – Льва Толстого) закінчили капітальний ремонт, який почали ще у 2021 році й призупиняли через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, повідомляють у КМДА.

Там замінили всі шари асфальтового покриття, оновили покриття тротуарів, реконструювали мережу освітлення, влаштували велодоріжки й відремонтували систему дощової каналізації. Крім того, для безпеки руху встановили бар’єрне огородження типу Vario Guard [таке огородження навіть під час сильних ударів унеможливлює виїзд на зустрічні смуги руху], а на пішохідному переході на вулиці Жилянській з’явився острівець безпеки.

Також завершили капітальний ремонт вулиці Юрія Шумського, що на Березняках. Там замінили дорожнє покриття, облаштували двосторонні велодоріжки, тротуари вимостили з бруківки (ФЕМ), встановили енергоощадне LED-освітлення, оновили систему дощової каналізації. Зупинки зробили підвищеними для зручності пасажирів.

У КМДА уточнюють, що на роботи діє гарантія від підрядників – пʼять років.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабного вторгнення ремонт на вулиці Гетьмана Скоропадського відновили на початку червня 2022 року. У ГО «Київ – Велосипедне Місто» відзначали, що запланована велосипедна інфраструктура не має логічного продовження.

Вулицю Шумського, що на Березняках, не ремонтували більше 40 років. Як і планували, ремонт завершили до кінця травня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі