На вулиці Льва Толстого в Києві продовжили капітальний ремонт, дорожники працюють на ділянці між вулицями Тарасівською та Липківського. Там створюють велосипедну інфраструктуру, повідомили в громадській організації «Київ – Велосипедне Місто». Водночас вона не має логічного продовження та не пов'язана з іншою наявною велоінфраструкторою, відзначили представники ГО.

Під час ремонту мають облаштувати односторонні асфальтобетонні суміжні з тротуаром велосипедні доріжки шириною 1,5 метра з обох боків вулиці.

Водночас велодоріжки обриваються в глибині пішохідного тротуару та не мають логічного продовження. «Відсутність комплексного підходу до ремонтів та планування інфраструктури в місті Києві наочно можна побачити у втіленні проєкту», – пише «Київ – Велосипедне Місто».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Вулиця Льва Толстого є частиною магістрального велосипедного маршруту «Солом'янка  Центр» завдовжки 7,8 кілометра: аеропорт «Жуляни» – Севастопольська площа – Повітрофлотський проспект – Солом’янська площа – вулиця Василя Липківського – Льва Толстого (до вулиці Жилянської) – Жилянська – Велика Васильківська – площа Льва Толстого – вулиця Пушкінська – вулиця Бориса Грінченка – вулиця Хрещатик – Європейська площа.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Київ – Велосипедне Місто»