«Київзеленбуд» створив квіткові композиції до Дня міста.

 На схилах біля метро «Дружби народів» створили квіткову інсталяцію, присвячену Дмитру Да Вінчі Коцюбайлу, який 7 березня загинув у боях за Бахмут і був першим добровольцем, якому прижиттєво присвоїли звання «Герой України».

У 2022 році на цьому місці була інсталяція, присвячена окремому загону спеціального призначення «Азов». Поряд із Да Вінчі зобразили вовка. Загалом висадили 15 000 рослин, для квітника також використали мармурову крихту. Площа інсталяції – 35 квадратних метрів.

 Біля розв’язки на вулиці Гетьмана в Солом’янському районі з’явилося найбільше в місті панно «Повертайся живим!». Воно має площу 154 квадратних метри. Для його створення використали 25 000 квітів і допоміжні матеріали.

Які ще квітники можна зараз побачити

 У Протасовому Яру створили квітник-присвяту Роману Ратушному. У 2022 році на цьому місці були клумби з логотипом ГО «Захистимо Протасів яр» і надписом «Україна пам’ятає».

 На Подолі з’явилася композиція, присвячена фортеці Бахмут і кожному захиснику.

 На Либідській площі зробили з квітів кавун як інсталяцію-символ Херсона.

 Квітники «ЗСУ», «ДНК нації» і «Мотанка-оберіг» облаштували в парку «Перемога». 

Фото: КП УЗН Дніпровського району

 На транспортній розв’язці біля «Лівобережної» розташоване найбільше панно Лівобережжя у вигляді дівчинки, що крокує. Воно має площу більше 60 квадратних метрів.

Квітники в Оболонському районі Києва
Квіткове панно в парку «Відрадний»

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Нові стандарти догляду за деревами затвердили у Києві: скасували омолоджувальне обрізання дерев і обмежили формувальне обрізання. «Нарешті визнано, що дерево є живим організмом, а не елементом благоустрою, як лава чи урна», – відзначив генеральний директор «Київзеленбуду» Олексій Король.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі