Після 40 років жінкам варто регулярно робити мамографію, заявили в робочій групі з профілактики США (USPSTF), пише New York Times. 

Жінки будь-якої расової й етнічної приналежності, які мають середній ризик раку молочної залози, повинні почати проходити регулярну мамографію у віці 40 років, замість того, щоб розглядати це як індивідуальне рішення до 50 років, як рекомендувалося раніше, ідеться у звіті комісії. 

Нова порада з’явилася на тлі того, що випадки виявлення раку молочної залози в молодих жінок частішають, а рівень смертності серед чорношкірих жінок залишається стабільно високим, підкреслює NYT.

У 2009 році USPSTF підвищив вік для початку планової мамографії з 40 до 50 років. Тоді дослідники були стурбовані тим, що ранній скринінг принесе більше шкоди, ніж користі, і призведе до непотрібного лікування в молодих жінок.

Проте експерти запропонували кардинальний перегляд стандартних медичних порад щодо мамографії. Вони також додали, що для темношкірих жінок важливіше починати мамографію у віці 40 років, оскільки в них більша ймовірність розвитку агресивних пухлин і на 40% більша ймовірність померти від раку грудей, ніж у білих жінок.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чи можна самостійно оглянути груди на наявність пухлин, редакція The Village Україна пояснювала разом з експертом. Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі