У центрі Гааги паркування коштуватиме 50 євро незалежно від його тривалості: за 10 хвилин паркування доведеться заплатити так само, як і за цілий день, пише The Guardian. Новий тариф робить паркування дорожчим удесятеро, відзначає видання.

Фіксовану плату за паркування запроваджують на двох десятках вулиць у центрі Гааги, а також у куротному районі Схевенінген, повідомляють у Dutch News.

Пітлотний проєкт триватиме упродовж року. Нові правила вводять, аби зробити паркування в історичному центрі та на приморських вулицях менш привабливим для туристів і забезпечити більше простору для автівок місцевих жителів. Туристів хочуть стимулювати залишати автівки на паркінгах.

«Ми хочемо, щоб основним засобом пересування по місту були ноги, далі – велосипед, громадський транспорт і, насамкінець, автомобілі», – прокоментував речник міської ради Гааги Юрріан Ессер.

Деякі бізнеси виступили проти введення нового тарифу, оскільки орієнтуються, зокрема, на споживачів, які приїздять за покупками на автівках, відзначає The Guardian.

Перш ніж поширити правила за межі зони експерименту, міська адміністрація досліджуватиме їхній потенційний негативний ефект.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Амстердам також планує обмежити рух автівок у центрі міста. Там цілком закриють кілька вулиць для наскрізного руху. Зокрема, ідеться про вулиці в районі парку Вондела. Автівки з центру міста перенаправлятимуть на шосе A10, яке огинає Амстердам.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі