У Амстердамі пропонують обмежити рух автомобілів у центрі міста, пише Bloomberg.

Для наскрізного руху закриють декілька вулиць. Автівки з центру міста планують перенаправляти на шосе A10, яке огинає Амстердам. Траса працюватиме як розподільне кільце, яке матиме маршрути до кожного з районів міста.

Імовірно, нові обмеження спершу протестують у районі парку Вондела, де громадський транспорт ділить одну смугу з приватними автівками. Заблокувати рух пропонують клумбами. «Ми буквально заблокуємо [дороги] квітами», – зазначає заступниця мера Амстердама Мелані ван дер Хорст.

Мешканці Амстердама майже 20% поїздок у місті виконують на автівках, серед туристів показник вищий і становить 55%. Це, на думку міської влади Амстердама, створює проблеми для громадського транспорту, адже трамваям і автобусам важко пересуватися через затори.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ці заходи стануть продовженням обмежень швидкості, які запрацюють у грудні 2023-го. Так, максимальну швидкість по всьому місту скоротять до 30 км/год, швидкість 50 км/год залишать лише у тих зонах, де є окремі смуги для громадського транспорту. Крім того, в місті демонтують паркувальні майданчики і забороняють рух на певних вулицях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі