Модульні містечка для переселенців «не спрацювали», сказала на конференції «Право на гідність в місцях компактного поселення» віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, цитує «Укрінформ».

За її словами, на сьогодні в Україні 25 модульних містечок, де перебуває близько 5 тисяч людей, і містечка продовжують облаштовувати: «Форма модульних містечок, як на мене, не проявила себе і не зарекомендувала, хоча може бути предметом для дискусій», прокоментувала Верещук.

Як приклад вона навела модульне містечко на околицях Харкова, яке звели в 2015-2016 роках за гроші, які надав німецький уряд. Навіть за сім років люди там «мешкають у жахливих умовах», каже віцепремєр-міністерка.

На думку Верещук, формат МКП, тобто місць компактного проживання, проявив себе краще. Йдеться, для прикладу, про облаштовані гуртожитки, які в Мінреінтеграції вважають «ефективною формою для проживання людей у майбутньому».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Майже 250 тисяч ВПО зареєстрували в Києві з початку повномасштабного вторгнення РФ. З 2014 року зареєстрували понад 384 тисячі внутрішньо переміщених осіб, близько 66 тисяч із них – діти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі