247 794 ВПО зареєстрували в Києві з початку повномасштабного вторгнення РФ, повідомляє заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Із них понад 45 тисяч дітей, більше 64 тисяч пенсіонерів і майже 14 тисяч людей з інвалідністю. У КМДА додають, що фактична кількість внутрішньо переміщених осіб значно більша, адже не всі стають на облік як ВПО.

Найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб зафіксували в Дарницькому районі Києва – майже 40 тисяч. Більш як 30 тисяч перебувають в Оболонському районі Києва, а близько 29 тисяч – у Святошинському.

Здебільшого це люди, які виїхали з Донецької й Луганської областей, пояснюють у КМДА. Утім, також багато людей переїхали з Херсонської, Харківської й Запорізької областей.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві з 2014 року зареєстрували понад 384 тисячі внутрішньо переміщених осіб, близько 66 тисяч із них – діти. Загалом у місті станом на осінь 2023 року перебуває 3,35 мільйона людей.


Щоб стати на облік як переселенець, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення (адреси тут) чи Центру надання адміністративних послуг. Отримати статус переміщеної особи можна також у «Дії».


Хто може зареєструватися як переселенець, де отримати довідку і що це взагалі дає? Відповідаємо на 13 головних питань про статус ВПО в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі