Український гурт Tvorchi разом із коміком Василем Байдаком записали ремікс пісні для Євробачення, щоб залучити міжнародну підтримку на пісенному конкурсі й зібрати 10 мільйонів гривень на 10 інкубаторів для передчасно народжених дітей.

Це відео у межах спільного збору гурту разом із United24, МОЗ і Visa. Гурт Tvorchi представлятимуть проєкт «Небайдуже рятують серця дітей»: «У нашій пісні "Heart of Steel" («Серце зі сталі») є слова: «Світ палає, а ти дій». У найважчі часи ми повинні бути єдині, ми мусимо допомагати тим, хто цього потребує. Як маленьким українцям, які народилися під час війни», – прокоментував гурт.

У МОЗ кажуть, що через повномасштабну війну в Україні кількість дітей, які народилися раніше терміну, зросла на 15%. Їхні серця не можуть працювати без спеціального обладнання інтенсивної терапії; також у недоношених дітей ще не повністю розвинене самостійне дихання, терморегуляція, можливість їсти; денне світло й зовнішнє середовище надмірно агресивні для них.

Тож інкубатори задають необхідні параметри концентрації кисню, рівня вологості, температури, тиші, освітлення, дають можливість парентерального харчування [внутрішньовенне введення поживних речовин] і цілодобового моніторингу життєвих показників, пояснила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Крім того, у межах збору ювелірний дім Sova й бренд Frolov створили лімітовані піни – 100 срібних і 10 золотих сердець. Їх не можна купити, але можна отримати, зробивши пожертву. Срібні серця будуть розігрувати серед усіх, хто задонейтить від 1000 гривень, а золоті – серед тих, хто зробить найбільші внески.

Також усі перекази, які здійснюватимуть із використанням картки Visa, будуть подвоювати вдвічі. Кількість донейтів від однієї людини необмежена. Зробити донейт у Monobank можна за посиланням. Збір триватиме до 28 травня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині грудня 2022 року гурт Tvorchi переміг на Національному відборі на Євробачення-2023. Міжнародний пісенний конкурс проведуть у Ліверпулі. Це буде перший конкурс Євробачення у Великій Британії за 25 років. Україна як переможець Євробачення 2022 року автоматично потрапить у фінал конкурсу. А український суспільний мовник співпрацюватиме з BBC, щоби впровадити українські елементи в шоу 2023 року.

Цьогоріч Євробачення також змінює правила голосування. Півфіналістів тепер обиратимуть лише глядачі. Крім того, ті, хто дивиться Євробачення в країнах, які не беруть участі в конкурсі, зможуть проголосувати онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі