Росіяни втретє за шість днів атакують Україну ракетами й дронами в ніч на 3 травня.

Київ

У Києві, за попередньою інформацією, збили всі цілі. Без жертв і руйнувань, інформацію уточнюють. ППО також працювала в Київській області.

Дніпропетровська область

У Дніпропетровській області збили 7 дронів. Є пошкодження адмінбудівлі. Сталася пожежа, яку рятувальники вже загасили. Наслідки ще уточнюють.

Миколаївська область

БПЛА Shahed о 3:50 влучив у приватний будинок на території населеного пункту Куцурубської громади, виникла пожежа. Пожежу вже ліквідували, постраждалих немає. Другий дрон, який випустили росіяни по Миколаївщині, збили силами ППО.

Кропивницький

Близько третьої ранку зафіксували влучання трьох БПЛА у нафтобазу в Кропивницькому. Без жертв. Інформацію про пошкодження уточнюють, повідомляють в ОВА.

Донецька область

Росіяни також атакували безпілотниками Костянтинівку близько 02:30. Руйнувань зазнав обʼєкт інфраструктури, пошкоджені пʼять багатоповерхівок. Постраждалих немає, повідомили в Костянтинівській міській військовій адміністрації.

Скільки випустили дронів і скільки збили

Загалом у ніч на 3 травня 2023 року російські окупанти випустили 26 дронів по Україні з північного напрямку (Брянська область) і з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Більшість із них, 21 дрон, збили в зонах відповідальності ОК «Центр», «Схід» і «Південь».


РФ також завдала масованої атаки по Україні 28 квітня. У результаті загинули люди в Умані й Дніпрі. В Умані пошуково-рятувальну операцію завершили надвечір 29 квітня. Унаслідок удару окупантів по житловій багатоповерхівці загинули 23 людини, серед яких шість дітей: троє хлопчиків і три дівчинки. У Дніпрі через обстріл 28 квітня загинули 2-річна дівчинка й 31-річна жінка.

У ніч на 1 травня РФ атакувала Україну 18 крилатими ракетами, 15 із них знищила ППО. У Павлоградському районі Дніпропетровської області поранення отримали 34 людини, серед них пʼять дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі