Єдиний реєстр зниклих безвісти внаслідок воєнних дій почав роботу в Україні, повідомляє заступник очільника Міністерства внутрішніх справ Леонід Тимченко.

Родичі людей, які зникли безвісти, можуть звертатися за витягом із реєстру до МВС. Запит потрібно надсилати на електронну скриньку [email protected] або поштою на адресу МВС, що на вулиці Богомольця, 10. До запиту потрібно додати копії документів, а також вказати спорідненість зі зниклою людиною.

Рідні зможуть отримати витяг, який підтверджує статус зниклого, за місяць після внесення інформації до реєстру.

Реєстр також міститиме інформацію про наявність або відсутність рішення суду щодо визнання людини зниклою безвісти або померлою, додають у Мінреінтеграції. На підставі цього можна звертатися до Пенсійного фонду для отримання пенсії.

У МВС зазначають, що реєстр – це захищена база даних, доступ до якої матимуть лише представники Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти, а також працівники Нацполіції й департаменту інформатизації МВС.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько 23 тисяч людей вважаються зниклими безвісти внаслідок воєнних дій з початку повномасштабного вторгнення РФ. Зібрали інструкцію для людей, чиї родичі або знайомі не виходять на зв’язок.


В Україні працюють одразу декілька гарячих ліній для родичів зниклих безвісти, полонених або загиблих українців: від МВС і Нацполіції. Також в Україні працює чат-бот для пошуку зниклих родичів під назвою «Знайди рідних».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі