Поблизу 70-річної Голосіївської водонапірної вежі, яка нещодавно стала обʼєктом культурної спадщини Києва, помітили будівельників, пише «Хмарочос».

Юрист забудовника Максим Гринь розповів виданню, що на ділянці не проводять жодних будівельних робіт. Там, за його словами, проводять роботу з благоустрою, прибирають територію, облаштовують пішохідні доріжки.

У ТОВ «Голосіївські вежі» також запевняють, що місцеві мешканці контактують з архітекторкою Ганною Кирій, яка розробляє передпроєктні пропозиції концепції ЖК із пристосуванням водонапірної вежі.

Забудовник обіцяє відремонтувати вежу й звести шестиповерховий будинок поруч. Місцеві активісти натомість переконані, що ділянку мають приєднати до Національного парку «Голосіївський».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


14 лютого 2023 року Голосіївська водонапірна вежа отримала статус об’єкта культурної спадщини Києва. На місці 70-річної вежі хочуть звести ЖК «Голосіївські вежі».

Наприкінці вересня 2022 року забудовник (ТОВ «Голосіївські вежі») обніс парканом земельну ділянку на вулиці Генерала Родимцева, між будинками 9 й 11, за ним опинилася й Голосіївська вежа.

Балансоутримувачем вежі є Національний університет біоресурсів і природокористування, а власником – МОН. Університет уже звертався до МОН за дозволом на списання башти, але МОН відмовило й зобов’язало НуБіП повернути земельну ділянку в державну власність, стверджує спільнота «Голосіївський шлях».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі