Ініціатива «Спадщина.UA» показала, як відновила ще одну хату в Поморянах, що у Львівській області.

Цю хату назвали «ціановою» [це блакитний чи лазуровий, використовують на позначення будь-якого кольору в синьо-зеленій частині спектра]. Вона розташована біля Поморянського замку, барокового костелу Пресвятої Трійці, краєзнавчого музею та через дорогу від парку. Це поряд із центром Поморян, але водночас у тихому й затишному місці, підкреслюють у ініціативі.

Хата має площу 40 квадратних метрів, ґанок із санвузлом, маленьку та велику кімнати, а також сад зі старою яблунею, де можна поставити стіл та всією родиною влітку вечеряти, кажуть у «Спадщина.UA». Там є центральне водопостачання, пічне опалення, електрика й сантехніка.

«Ціанову» хату виставили на продаж за 8950 доларів, але після першого травня ціна зросте до 9450 доларів. Також зауважують, що хата підійде для подобової оренди.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Дивіться, як ініціатива «Спадщина.UA» відновила «карамельну» хату на Львівщині, а також цегляну хату в селі Волове й столітню хату. Крім того, проєкт «Спадщина.UA» відновлюватиме столітній палац у місті Деражня на Хмельниччині.


The Village Україна розповідали історію ініціативи «Спадщина.UA». Про те, як Ганна Гаврилів заснувала проєкт, як відновлює історичні будинки й замки на Львівщині, читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі