У Києві для підвищення безпеки руху облаштовують нові кільцеві розв’язки, повідомили в КМДА. Вони мають зʼявитися в більшості районів міста.

Зокрема, тривають роботи на перехресті вулиць Бекешкіної й Вільде на Воскресенці. Там уже облаштували центральний острівець й острівець безпеки. Роботи на цьому перехресті планують закінчити 25 квітня.

На фінальному етапі також облаштування кільцевої розв’язки на перетині вулиць Жаботинського, Корчака й Меїр на Нивках. На перехресті залишилося нанести нову дорожню розмітку й виконати озеленення клумби, відзначають у КМДА.

У Дарницькому районі кільцеву розв’язку облаштовують на Т-подібному перехресті вулиць Чавдар і Гмирі. Дорожню клумбу планують закінчити до 5 травня.

Загалом упродовж 2023 року планують облаштувати близько 40 нових кільцевих розв’язок по всьому Києву.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Одні з перших кільцевих розв’язок у Києві облаштували на перетині з’їзду з проспекту Соборності, вулиці Тампере й дороги-дублера в Дніпровському районі, а також на вулиці професора Підвисоцького в Печерському районі. За 2022 рік у місті створили 10 нових кільцевих розв’язок. 

Наявність кільцевої розв’язки змушує водіїв знижувати швидкість на під’їздах до перехресть і тим самим підвищує безпеку проїзду, пояснювали в Держагентстві інфраструктурних проєктів України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Київавтодор»