У Києві в кількох районах облаштовують кільцеві розв’язки малого радіуса, повідомляє КМДА. Влаштування таких розв’язок – загальноєвропейська практика, завдяки ним проїжджати перехрестя стає безпечніше, кажуть у «Київавтодорі».

Де з’являться нові розв'язки

Нову кільцеву розв’язку облаштовують на перехресті вулиць Кудряшова, Генерала Шаповала й Людмили Проценко поблизу Солом’янського ландшафтного парку. Комунальники вже влаштували нові бордюри, виправили профіль доріг. Невдовзі робитимуть асфальтове покриття.

У Дніпровському районі кільця малого радіусу влаштували на вулиці Петра Вершигори (з’їзд із проспекту Романа Шухевича) й на перехресті вулиць Червоноткацької і Юрія Поправки. Там залишилося лише нанести нову розмітку, роботи планують завершити до кінця тижня.

Окрім того, кільцеві розв’язки облаштують на перехресті вулиці Кудрявської, Кудрявського узвозу та провулку Нестерівського, на перехресті вулиць Кіото і виїзду на проспект Броварський, а також на перехресті вулиць Зрошувальної й Академіка Горбунова.

Чому вони безпечніші

Наявність кільцевої розв’язки змушує водіїв знижувати швидкість на під’їздах до перехресть і тим самим підвищує безпеку проїзду, пояснює Кирило Хом’яковголова Держагентства інфраструктурних проєктів України.

За словами експерта, чотирьохсмугові перехрестя мають 32 варіанти можливих зіткнень, водночас у «кілець» таких конфліктних точок вісім. Перехрестя з круговим рухом знижують кількість зіткнень зі смертельними випадками на 90%, відзначає Хом’яков.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві одні з перших кільцевих розв’язок облаштували на перетині з’їзду з проспекту Соборності, вулиці Тампере та дороги-дублера в Дніпровському районі, а також на вулиці професора Підвисоцького в Печерському районі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі