На вулиці Прирічній, що в Оболонському районі Києва, висадять нові дерева замість тих, що спиляли, повідомляють у ГО «Парк Прирічна».

Спочатку фахівці мають провести планування території (бо поруч є впадина біля колектора), рекультивацію грунту, корчування й пониження пнів.

Дерева планували висадити 15 квітня, але перенесли толоку з огляду на підтоплення. Орієнтовний час нової толоки – 22 квітня, але будуть спостерігати за тим, як швидко сходитиме вода.

У квітні 2023 року активісти повідомили, що на Оболоні незаконно вирубали 60 дерев, імовірно, для того, щоб облаштувати проїзд до велопаркінгу. У КМДА заперечують, кажуть, це була санітарна очистка території ще в січні 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також містян запрошують долучитися до прибирання на ВДНГ, що відбудеться 29 квітня.


У Києві до 1 травня триватиме весняний місячник із благоустрою, озеленення й поліпшення стану міста. У межах цього місячника комунальні підприємства разом із районними держадміністраціями мають очистити парки, сквери, прибудинкові території, дитячі й спортивні майданчики, дороги від листя, сміття, гілок й озеленити території насадженнями. Крім цього, хочуть ліквідувати стихійні сміттєзвалища, очистити будівлі від графіті, прибрати об’єкти стихійної торгівлі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі