У Бучі почали зводити першу в Україні фабрику-кухню, яка щодня готуватиме 10 тисяч гарячих обідів для школярів, повідомляє міський голова Анатолій Федорук.

Це частина розпочатої ще до повномасштабного нападу РФ реформи шкільного харчування в Україні. На фабриці-кухні готуватимуть обіди для учнів усіх навчальних закладів трьох громад – Бучанської, Немішаївської й Бородянської.

Згідно з паспортом обʼєкта, завершити будівництво планують до кінця 2023 року. Будівля площею понад 1800 м² працюватиме на вулиці Яблунська, 1-Л.

В умовах війни потужності кухні можна переналаштувати для інших груп населення, наприклад для переселенців і місцевих жителів.

Будівництво фабрики-кухні профінансував американський меценат Говард Баффет. За його кошти ще одну таку фабрику зведуть у Харківській області.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Реформа харчування в школах стартувала 1 вересня 2021 року. До 1 січня 2022 року тривав перехідний період, але з початку року всі школи мали перейти на нове меню. Збірник рецептів для харчування дітей у школах розробив шеф-кухар Євген Клопотенко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Анатолій Федорук