Українці в Польщі купують найбільше квартир серед іноземців, пише видання WPost.

За 2022 рік здійснили 9900 угод щодо купівлі квартир іноземцями, і 4275 із них продали українцям: «Деякі з тих, хто тікає від війни, – люди настільки заможні, що їм не доводилося розраховувати на гостинність польських родин, і вони винаймали чи купували квартири в Польщі. Частина українців, мабуть, також сприйняла купівлю квартири в Польщі як можливість інвестувати ризикований капітал на безпечному ринку», – коментують у виданні.

Друге місце серед іноземців за кількістю придбаної нерухомості в Польщі посідають німці, які купили 1118 квартир. На третьому  білоруси, які здійснили 889 угод. На четвертому місці опинилися росіяни, які купили 276 квартир.

Водночас журналісти зауважують, що це неповні дані від Міністерства внутрішніх справ й управління Польщі (з 1 січня до 14 листопада), але за ними можна простежити тенденцію.

«Водночас, коли більшість поляків мають великі проблеми з купівлею власної квартири, деякі іноземці почуваються дуже добре», – додає видання.

Українці ще у 2020 році були найбільш активними іноземними інвесторами в польський ринок нерухомості.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За час повномасштабного вторгнення лише Варшава прийняла понад 300 тисяч українців, більше 100 тисяч із них обрали польську столицю тимчасовим домом. The Village Україна зʼясували, скільки коштує житло, розваги, харчування у Варшаві.


Ми також розповідали, що відбувається з ринком нерухомості в Україні. Для цього поговорили з рієлторами Києва, Львова й Івано-Франківська про те, як змінився ринок, чи варто зараз купувати нерухомість і що треба враховувати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі