ВПО й звільнені з полону українці можуть отримати ваучери на навчання в закладах освіти, повідомляє Мінреінтеграції.

Це можуть бути ваучери на перепідготовку за робітничою професією, здобуття ступеня магістра чи підвищення кваліфікації. У списку 70 професій і спеціальностей, навчання частково або повністю оплачує держава.

Можна навчатися кібербезпеці, медицині, психології, агрономії, бджолярству й інших спеціальностям. Повний перелік за цим посиланням.

Для отримання ваучера потрібно виконати декілька умов: мати професійну, фахову передвищу або вищу освіту; не бути зареєстрованим у центрі зайнятості як безробітний.

Крім того, ваучер можуть отримати лише ті українці, які не отримували їх раніше, а також протягом останніх трьох років не проходили перепідготовку за кошти Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Агентство ООН у справах біженців поновило реєстрацію на отримання грошової допомоги для переселенців і людей, які постраждали від війни проти України. Українці зможуть отримувати 2200 гривень на місяць.


58% усіх внутрішньо переміщених осіб в Україні перебувають у цьому статусі шість або більше місяців. Середня тривалість – 229 днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі