Агентство ООН у справах біженців поновило реєстрацію на отримання грошової допомоги для переселенців і людей, які постраждали від війни проти України.

Українці зможуть отримувати 2200 гривень на місяць. Гроші впродовж трьох місяців виплачуватимуть кожному з членів родини, яка подала заявку.

Хто може податися?

  • ВПО після 24 лютого 2022-го;
  • люди, які постраждали після початку повномасштабного вторгнення в Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській і Сумській областях;
  • родини, де є одна чи декілька людей з інвалідністю;
  • сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу й дітьми, розлученими з батьками.

Допомогу можуть отримати люди, які раніше не отримували грошові виплати від міжнародних організацій і мають дохід на місяць, менший за 5400 гривень. Пріоритетно розглядатимуть заявки найбільш незахищеним верств населення.

Як подати заявку?

Заявку потрібно подати офлайн. Це можна зробити або в пунктах збору даних в областях, або ж звернутися до мобільної групи. Повний список адрес тут.

Із собою потрібно мати документ, який посвідчує особу; ідентифікацій код; свідоцтво про народження дітей (які також отримуватимуть допомогу); номер банківської картки; будь-які документи, які підтверджують приналежність до категорії вразливості.

Під час реєстрації мають бути присутні всі члени родини, єдиним виключенням є люди, які не можуть приїхати через стан здоровʼя.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Щоб стати на облік як переселенець, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення (адреси тут) чи Центру надання адміністративних послуг. Отримати статус переміщеної особи можна також у «Дії».

Понад 300 тисяч переселенців зареєстрували в Київській області за час повномасштабної війни. Загалом у Києві станом на осінь перебуває 3,35 мільйона людей.


Хто може зареєструватися як переселенець, де отримати довідку і що це взагалі дає? Відповідаємо на 13 головних питань про статус ВПО в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі