У Київській області зареєстрували 316 306 внутрішньо переміщених осіб, повідомляє обладміністрація.

Із них 60 559 людей (тобто 19%) переїхали з Донецької, Луганської областей та Криму до початку повномасштабного вторгнення Росії. Решта 81% перемістилися вже після 24 лютого.

Найбільша кількість переселенців перебуває в Білоцерківському, Бучанському та Обухівському районах.

ВПО розміщують у тимчасових модульних містечках, гуртожитках. Усього з початку збройної агресії Росії в комунальних закладах області поселили 22,3 тисячі перселенців.

Також у Київській області виділили 64 локації в установах соцзахисту населення, базах відпочинку та дитячих таборах. На сьогодні розгорнули 4100 місць для розміщення ВПО, з них вільні – 832.
Жителі Київщини також продовжують безкоштовно надавати житло для переселенців. Протягом березня-серпня 2022 року програмою «Прихисток» скористалися 56 046 ВПО.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Станом на травень у Київській області було 240 тисяч зареєстрованих переселенців. Щоб отримати статус внутрішньо переміщеної особи в Києві та області, необхідно звертатися до районних управлінь соціального захисту населення (адреси і телефони управлінь у Києві можна знайти тут). Детальніше про те, як зареєструватися й отримувати допомогу, можна почитати тут. Отримати статус переміщеної особи можна також у «Дії».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Київська ОДА