На вулиці Прирічній, що неподалік від Оболонської набережної, збираються побудувати підземно-наземний паркінг за 120 мільйонів гривень, ідеться у проєкті змін до бюджету Києва на 2023 рік.

У громадській ініціативі «Пасажири Києва» будівництво називають «надзвичайно дорогим проєктом» і ставлять його доцільність під сумнів.

«Щоб було менше критики і мала місце якась доцільність під час війни, його нібито робитимуть з підземним укриттям. Розпил прикривають потребою підвищити безпеку цивільного населення», – відзначають транспортні експерти.

Загалом на 2023 рік місто виділяє 4,2 мільярди гривень на утримання дорожньої інфраструктури, мостів та розв'язок, а також один мільярд гривень – на будівництво нової дворівневої розв'язки на Оболоні.

Водночас кількість громадського транспорту на маршрутах у Києві зменшується, а програми його розвитку урізають.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Нову дворівневу розвʼязку з велодоріжками на Оболоні почнуть будувати у 2023 році. Її розташують на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Реконструкція триватиме близько двох років. Пропускна спроможність вузла складатиме понад 11 тисяч автівок на годину. У КМДА вважають, що це допоможе боротися з заторами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі