Київрада урізала проєкти розвитку громадського транспорту на 1,2 мільярда гривень, повідомляє ініціатива «Пасажири Києва». Ці зміни внесли до двох документів: бюджету Києва на 2022 рік і програми економічного й соціального розвитку міста на 2021-2023 роки.

Зокрема, на понад 663 мільйони гривень зменшили видатки на утримання і розвиток київського метрополітену. Фінансування компенсацій вартості проїзду для пільговиків урізали на 423,8 мільйона гривень.

«Збитковість комунального транспорту росте, а дотацій на нього виділяється менше – це прямий шлях до чергового збільшення заборгованості по заробітній платі, погіршення ремонтів рухомого складу та інфраструктури», – зазначають «Пасажири Києва».

Частину грошей перерозподілили на «більш пріоритетні напрямки в умовах воєнного стану», зокрема на проведення різноманітних капітальних ремонтів.

Так, Київрада «зняла» всі 105 мільйонів гривень, які мала витратити на реконструкцію трамвайних ліній від вулиці Милославської до Дарницького залізничного вокзалу та від вулиці Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод».

Натомість 183 мільйони гривень виділять на будівництво Подільського мосту, – «але цих грошей недостатньо для завершення якогось помітного етапу робіт», – вважають активісти ініціативи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кияни зареєстрували дві петиції, де просять усунути керівництво «Київпастрансу».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі