«Укрзалізниця» планує збудувати першу євроколію до кордону з Польщею у Раві-Руській вже до кінця 2023 року, пише польська газета Rzeczpospolita. Це дозволить зʼєднати Варшаву і Львів.

Першу ділянку євроколії почали будувати з Рави-Руської та Гребенного в Польщі. Нові лінії будуватимуть поруч із наявними, а не замінятимуть старі.

Євроколії дозволять збільшити кількість перевезень залізницею, а також дозволять зʼєднати Україну з Варшавою прямою залізничною гілкою. Крім того, це допоможе Україні швидше експортувати товари й розвантажить дороги – затори на кордоні з Польщею та Румунією сягають 20 кілометрів, додає видання.

Також у планах збудувати лінії для швидкісних поїздів із Кракова через польське село Медика і Львів до Івано-Франківська. Як пише Rzeczpospolita, маршрут теоретично можна продовжити через Румунію та Молдову й до Одеси.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку 2022 року львівська міська влада, «Укрзалізниця», а також представники польських громад підписали меморандум про початок відновлення ділянки залізниці від «Рава-Руської». Загальний проєкт передбачає будівництво євроколії між Варшавою й Києвом через Львів.


Скільки коштує життя у Варшаві? Розпитали місцевих мешканців столиці Польщі про вартість житла, транспорту та їжі в місті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі