Компанія Microsoft випустила доповнення до відеогри Flight Simulator, яка дозволяє спробувати себе в ролі пілота цифрової копії українського літака «Мрія», повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

«Це детальна копія справжнього літака, з ідентичним дизайном і навіть звуками мотора», – написали в Мінцифрі.

ДП «Антонов» і корпорація Microsoft уклали ліцензійний договір на право використання марки Ан-225 «Мрія» в новій версії продукту Microsoft Flight Simulator. Кошти від продажу доповнення підуть на відновлення Ан-225, який знищили російські окупанти.

Гра доступна для Xbox, PC й у Steam

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Аеропорт у Гостомелі став однією з перших цілей росіян під час повномасштабного вторгнення 2022 року. Саме там на момент вторгнення перебував на ремонті флагман української авіації АН-225 «Мрія». Його знищили під час штурму аеропорта. СБУ проводила розслідування щодо знищення літака.


За інформацією «Укроборонпром», відновлення літака «Мрія» коштуватиме більше 3 мільярдів доларів і триватиме понад 5 років. «Мрію» планують відбудувати за кошти міжнародної авіаційної спільноти й іноземних інвесторів, зокрема готовий долучитися мільярдер і засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі