11 нових трамваїв К1Т306 виробництва ТОВ «Татра-Юг» почали повноцінно курсувати на лівому березі Києва, відповіли на запит «БЖ» у «Київпастрансі».

Трамваї уже перевозять пасажирів на маршруті №35, який сполучає вулиці Сержа Лифаря й станцію метро «Лісова». Ще один вагон курсує на маршруті №35-А від вулиці Павла Усенка до мікрорайону ДВРЗ.

Ще один вагон К1Т306, який ввели в експлуатацію 17 лютого, перебуває в ремонтному депо.

Перший із 20 вагонів від «Татра-Юг» надійшов у Дарницьке трамвайне депо ще в 2021 році. Це українські низькопідлогові трисекційні трамваї, які закупили за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку.

Вагон має 59 місць для сидіння, серед яких і місця для людей з інвалідністю. У кабіні водія є кондиціонери й камери відеоспостереження. Загалом трамвай може перевозити близько 260 пасажирів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


31 січня 2022-го трамваї в Києві відновили рух на двох маршрутах. Пізніше, 17 лютого, увесь електротранспорт Києва відновив роботу. На 32 трамвайні маршрути вийшло 195 трамваїв.

Наприкінці грудня курсування електротранспорту Києва призупиняли через дефіцит в енергосистемі України, спричинений масованими ракетними обстрілами РФ. Загалом Київ жив без електротранспорту 56 днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Дмитро Вольський