На бульварі Лесі Українки облаштували паркомісця замість смуги громадського транспорту, що в напрямку від станції метро «Печерська» до ТРЦ «Гулівер», повідомили в громадській ініціативі «Пасажири Києва».

У грудні 2022-го аналогічим чином ліквідували смугу громадського транспорту на протилежній стороні бульвару. Тоді в КМДА пояснили свої дії потребами військового госпіталю, розташованого у дворах, а також пообіцяли, що друга сторона бульвару не зазнає змін.

Паркомісця облаштовані впритул до переходів або близько до заїздів у двори, що створює ризик ДТП з пішоходами, кажуть транспортні експерти. Також зазначають, що припарковані автівки ускладнюватимуть рух громадського транспорту й спонукатимуть інших водіїв паркуватися в непередбачених для цього місцях.

«Теза щодо облаштування паркомісць для військових і відвідувачів госпіталю є маніпулятивною, якщо побачити, хто насправді стає на виділених паркомісцях», – додають «Пасажири Києва».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Влаштування місць для паркування на бульварі Лесі Українки суперечить ДБН, адже ділянка розташована на ухилі, наголошували «Пасажири Києва». Також ці зміни, за їхніми словами, порушують також ДСТУ й Правила дорожнього руху.


Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіку.

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася. Утім, у «Центрі організації дорожнього руху» обіцяли облаштувати виділені смуги ще на 28 вулицях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Пасажири Києва»