КО «Київзеленбуд» вирубала десятки дерев у парку «Відрадний», розповіла депутатка Київради й одна з ініціаторок ГО «Соломʼянські котики».

Деякі з дерев зрізали під корінь, а в деяких з дерев вирубали окремі гілки.

За словами Семенової, комунальники написали акти стосовно кожного зрізаного дерева, мовляв «так і треба було».

«[Це] взагалі дикий підхід, зрізати всі дерева, які мають дупла і порожнини – це варварство. Крім Києва так ніде не роблять», – вважає Семенова.

«Атмосферу парку створюють саме дерева. Не клумби з однорічників у формі могилок. Не типу альпійські гірки, модні двадцять років тому. Навіть вже не озеро, закуте в бетон за результатами дуже експертних експертиз. Дерева. Іноді навіть сухі з дуплами для тварин, які навмисне залишають», – зазначила Семенова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Київзеленбуд» почав адаптовувати європейські стандарти догляду за деревами ще в грудні 2022-го. Це набір правил щодо роботи з деревами Technical Standards in Tree Wor, а також лекції для комунальників від арбористів із України та інших європейських країн.

Крім того, з липня 2021-го в Києві діє мораторій, згідно з яким містян мають завчасно попереджати про обрізку та видалення зелених насаджень у місті.


У липні 2022 року стало відомо, що у Львові запровадять польські стандарти догляду за деревами. Що вони передбачають, ми розповідали за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі