Київ адаптує європейські стандарти догляду за деревами, повідомив начальник управління екології й природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Ідеться про набір правил Technical Standards in Tree Work, який розробили в ЄС влітку 2022 року. Участь у розробленні цих практик щодо посадки дерев, їхньої обрізки й догляду за ними взяли 12 організацій з 11 країн Європи: асоціації арбористів, інститути, тренінгові й дослідницькі центри.

Наразі в управлінні екології вже мають домовленість з Асоціацією міст України й почали працювати над українською версією цих стандартів. За цим стежить робоча група відомства спільно з КО «Київзеленбуд». Після цього стандарти догляду за деревами зможуть впроваджувати в Києві, а також в інших містах України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Над європейськими стандарами догляду за деревами Technical Standards in Tree Work працювали з вересня 2019 року до серпня 2022 року.

У липні 2022 року стало відомо, що у Львові запровадять польські стандарти догляду за деревами. Що вони передбачають, ми розповідали за посиланням. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі