Працівники американських компаній щорічно витрачають на тисячі доларів менше, ніж до пандемії COVID-19, тому що вони частіше працюють вдома, ідеться в дослідженні WFH Research.

Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Вашингтон й округ Колумбія втрачають понад чотири тисячі доларів на рік на одного працівника в місті, завдяки меншим споживчим витратам на харчування, розваги й покупки. Згідно з аналізом Bloomberg, Нью-Йорк щорічно втрачає понад 12 мільярдів доларів через віддалену роботу.

За даними дослідження, у січні 2023 року люди 27% свого часу працювали вдома. Це найнижчий відсоток із початку пандемії. Як пише видання Smartcitiesdive, цей відсоток може зменшуватися, якщо зменшаться кількість обмежень щодо COVID.

Бостон, Денвер, Міннеаполіс, Нью-Йорк , Сан-Франциско й інші міста США «намагаються оживити свої райони в центрі, щоб відновити втрачений бізнес і рух людей. Деякі міста заохочують працівників приватного сектору повернутися до своїх офісів або зобов’язують державних службовців працювати повний робочий день. Інші ж прагнуть перетворити недостатньо використовувані офісні приміщення на житлові будинки, щоб збільшити відвідуваність і дохід. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Водночас ринок праці в Україні відновився лише на половину від довоєнного рівня. Яких фахівців шукають, читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі