Gradus Research провели опитування про те, з яких джерел інформації українці найчастіше споживають новини під час повномасштабної війни.

Найпопулярнішими стали месенджери (65%) і соціальні мережі (61%), адже дають змогу найбільш оперативно дізнаватися про події в Україні й світі.

Аналітики додають, що частка месенджерів становила всього 41% ще в серпні 2020-го. Цю тенденцію запустило повномасштабне вторгнення, переконана директорка Gradus Research Євгенія Близнюк.

Третина опитаних українців споживає інформацію з інформаційних інтернет-ресурсів і каналів телебачення. Найчастіше на ТБ переглядають саме випуски новини, ідеться в опитуванні.

Частка людей, які читають новини на інформаційних ресурсах, зменшилася майже вдвічі, якщо порівняти з серпнем 2020-го. Традиційними джерелами інформації здебільшого користуються українці віком від 55 до 60 років.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українці стали активніше вивчати англійську мову через повномасштабне вторгнення Росії, а рівень володіння нею суттєво поліпшився, згідно з міжнародним рейтингом EF English Proficiency Index. За рік Україна піднялася на пʼять сходинок і посіла 35 місце у світі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі