Попри повномасштабну війну, Україна на 72% виконала свої зобов’язання за угодою про асоціацію з ЄС, повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками саміту «Україна-ЄС», пише DW.

За словами Зеленського, переговори про вступ до Євросоюзу хочуть розпочати «найближчим часом».

Навесні Єврокомісія має звітувати про прогрес України у виконанні рекомендацій, тоді ж уряд розраховує отримати пропозицій, за умови виконання яких вже у жовтні 2023-го Єврокомісія рекомендуватиме Європейській Раді розпочати з Україною переговори про вступ, відзначає видання.

«Є розуміння, що почати переговори про членство України в Євросоюзі можна цього року», – сказав Зеленський у вечірньому зверненні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У червні 2022-го Україна отримала статус кандидата на вступ у ЄС. У своїх висновках Єврокомісія відзначила стабільність політичних інститутів та економічну стійкість України після повномасштабного вторгнення росії, але наголосила, що «необхідно продовжувати амбітні структурні реформи». На шляху євроінтеграції Україна має запровадити сім блоків реформ, детально про це ми розповідали за посиланням.

Вступ України до Євросоюзу підтримують 66% європейців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі