Коли в Києві почнуть курсувати двоповерхові автобуси, які подарував Берлін, відповів «Київпастранс» у коментарі БЖ.

Там зазначають, що вводять автобуси в експлуатацію так довго через технічні характеристики транспорту й вибір найбільш оптимального маршруту курсування. На це можуть вплинути можливості таких автобусів заїжджати на транспортні розв’язки й проїжджати під усіма мостами.

Цей маршрут хочуть зробити з мінімальною кількість зупинок, щоб пасажирам не довелося часто підніматися й спускатися з другого поверху автобуса.

Для того, щоб транспорт вийшов на маршрути, автобуси ще мають пройти процедури реєстрації й сертифікації, отримати відповідне обладнання для функціонування електронного квитка, GPS-трекери й системи аудіовізуального сповіщення.

Коли двоповерхові автобуси вийдуть на маршрути, наразі невідомо, але «Київпастранс» запевняє, що «докладає всіх зусиль».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У грудні 2022 року Берлін передав Києву чотири двоповерхові вживані автобуси.
Ці автобуси перебувають на СТО «Київпастрансу», що на вулиці Сім’ї Сосніних, повідомляли «Пасажири Києва».


У серпні 2022-го Київ отримав 19 автобусів від чотирьох німецьких міст, а у вересні – вісім автобусів Deutsche Bahn Regio Bus. У листопаді активісти звернули увагу, що КМДА тривалий час не оприлюднювала жодної інформації про отримання автобусів від Deutsche Bahn, а сам транспорт упродовж кількох місяців не використовується. Міський голова Віталий Кличко у відповідь заявив, що ці автобуси не випустили на рейси, бо через відключення світла й повітряні тривоги в повному обсязі не працюють служби, відповідальні за реєстрацію транспорту.

1 грудня стало відомо, що вийдуть на маршрути автобуси з літньої партії, які вже пройшли реєстрацію.

У грудні 2022-го сучасні автобуси зняли з маршрутів після того, як на них вийшли гуманітарні автобуси з Німеччини. Вони почали їздити без реєстрації, стверджують у «Пасажирах Києва».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі