РФ 14 січня знову атакувала обєкти критичної інфраструктури в Києві та області.

Атака відбулася балістичними ракетами, які летіли з північного напрямку, попередньо повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. За його словами, у ЗСУ немає ефективних засобів, щоб виявляти й знищувати балістичні ракети або зенітні ракети С-300, які летять по балістичній траєкторії. Тому сигнал повітряної тривоги надійшов із запізненням.

Перша хвиля атаки

У Київській області близько 6 ранку прозвучали вибухи, є загоряння на одному з об’єктів критичної інфраструктури, повідомив голова ОВА Олексій Кулеба. Станом на 10:40 пожежу локалізували.Унаслідок ранкової атаки на Київщину пошкоджено 28 приватних будинків. Попередньо, без постраждалих.

Влучання були в Макарівській громаді, повідомляє голова громади. У ОП уточнюють, що йдеться про село Копилів Бучанського району.

Друга хвиля атаки

Близько 9:30 пролунали повторні вибухи.

У КМВА та ОП кажуть, що зараз триває ракетна атака на Київ, оголошена повітряна тривога. Зафіксували влучання в обєкт критичної інфраструктури, але без критичних руйнувань та загоряння. Постраждалих немає.

Фото: ДСНС

Вибухи пролунали в Дніпровському районі Києва. У Дарницькому районі уламком ракети пошкодило автівку. Попередньо без постраждалих. UPD. Уламками пошкоджені дві автівки, інформацію уточнюють.

Також уламки ракети впали на нежитлову територію в Голосіївському районі міста. За попередньою інформацією, без постраждалих. 

У цьому районі Києва також зайнялася пожежа на нежитловому об‘єкті. Попередньо, внаслідок російської атаки, рятувальники їдуть на місце, пише мер.

UPD 11:14. Пожежу на нежитловому об'єкті в Голосіївському районі ліквідували, повідомляє Віталій Кличко. Горіла складська металева будівля на площі двадцять квадратних метрів, пошкоджений дах на гаражі.

Усі потяги продовжують рух за графіком, суттєвих затримок через російську атаку наразі немає. Посадка та висадка пасажирів тривають через підземні переходи. Продовжує рух за розкладом і Київська кільцева електричка, повідомляє  «Укразалізниця».


Востаннє РФ атакувала дронами Київ та Київську область, а також Миколаївщину та Дніпропетровщину в ніч на 2 січня. Сили ППО знищили усі 39 дронів, які застосували під час атаки.

Крім того, удень 31 грудня Росія водинадцяте масовано обстріляла Україну. Загинула одна людина, майже чотири десятки людей отримали поранення. Були пошкоджені житлові будинки, готель, магазин, місце проведення свят. Обстріли тривали й у новорічну ніч. Так, РФ атакувала Київ та область дронами, ППО збила більше трьох десятків повітряних цілей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі