На бульварі Лесі Українки в Києві ліквідували смугу громадського транспорту, щоб зробити місця для паркування автомобілів, повідомляють «Пасажири Києва».

З обох боків бульвару комунальні служби демаркували смугу громадського транспорту, літери А й піктограми велосипеда на ділянці довжиною три кілометри, повідомляють активісти.

«Пасажири Києва» зазначають, що влаштування місць для паркування тут суперечить ДБН, адже ділянка розташована на ухилі. Також ці зміни, за їхніми словами, порушують також ДСТУ й Правила дорожнього руху.

«Це перша ліквідація смуги з часів підготовки до Євро-2012, коли їх почали поступово запроваджувати в Києві», – зазначили активісти.

UPD. Депутатка Київради Ксенія Семенова запитала в керівника департаменту транспортної інфраструктури, чому ліквідували смугу. Він відповів, що парковку зробили через те, що у дворах розташований військовий госпіталь. Водночас пообіцяв навесні замінити розмітку, щоб уздовж тротуара була й парковка, і смуга для громадського транспорту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Виділені смуги для громадського транспорту – це відокремлені смуги, якими можуть користуватися тільки пасажирські автобуси чи тролейбуси, але не приватні автомобілі. Такі смуги потрібні, щоб громадський транспорт не залежав від заторів на дорогах і дотримувався графіку.

За попередні роки в Києві смуги для громадського транспорту облаштували на близько 40 вулицях. Але у 2022 році, з початком повномасштабної війни, ця робота призупинилася. Утім, у «Центрі організації дорожнього руху» обіцяли облаштувати виділені смуги ще на 28 вулицях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Пасажири Києва»