Німецькі гуманітарні автобуси без реєстрації почали їздити вулицями Києва, повідомляє ініціатива «Пасажири Києва».

Один з автобусів із німецькими, а не українськими номерними знаками помітили на маршруті тролейбусу №8. «Так само й з іншим автобусом на маршруті А63», – додають в ініціативі.

Це автобуси, які Deutsche Bahn Regio Bus передали місту ще у вересні 2022 року. Серед них – три зчленовані автобуси і п’ять 12-метрових автобусів, які є безбар’єрними.

Ініціатива «Пасажири Києва» звернула увагу, що КМДА не оприлюднює жодної інформації про ці автобуси: «Ми перевірили: ці автобуси не використовуються й стоять «під парканом» із транзитними номерними знаками в АП №8», – зазначили в ініціативі на початку листопада.

Міський голова Віталий Кличко у відповідь заявив, що ці автобуси не випустили на рейси, бо через відключення світла й повітряні тривоги в повному обсязі не працюють служби, відповідальні за реєстрацію транспорту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


1 грудня стало відомо, що вийдуть на маршрути автобуси з літньої партії, які вже пройшли реєстрацію. Уже за тиждень, 8 грудня, німецькі вживані автобуси вийшли на маршрут, однак з рейсів зняли сучасні автобуси.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Alltrans.ua