До графіку відключень електроенергії в Києві додали ще 454 житлові будинки, повідомляє ДТЕК.

Ці будинки будуть відключати власноруч балансоутримувачі – енергетики ЖБК й керуючих компаній. Вони ж нестимуть відповідальність за те, щоб світло вимикали і вмикали своєчасно.

У ДТЕК кажуть, що таке рішення допоможе зменшити час і тривалість відключень для всіх киян, а також забезпечити «більш справедливий підхід до стабілізаційних відключень».

Раніше ці будинки не відключали під час екстрених чи планових відключень, оскільки вони заживлені на одній лінії разом з об’єктами критичної інфраструктури. Від початку таких будинків було 1497. Однак наприкінці листопада ДТЕК оптимізував схеми живлення й почав відключати від електрики 750 таких будинків. Загалом тепер на рівні з іншими будуть відключати 1024 будинки, до яких раніше не застосовувалися відключення. Тож ще близько 400 будинків залишатимуться завжди зі світлом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури України. Уже відбулося вісім масованих атак.

Через це в Україні застосовуєють стабілізаційні й аварійні відключення світла. У Yasno прогнозують, що відключення світла триватимуть щонайменше до кінця березня. Графіки відключень у Києві за адресами можна дивитися на сайті ДТЕК або Yasno. Об’єкти критичної інфраструктури (великі насосні, котельні станції, лікарні, тощо) не підпадають під графіки відключень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна