Найімовірніше, вимушені відключення електроенергії триватимуть в Україні щонайменше до кінця березня, повідомив генеральний директор компанії-постачальника енергоресурсів Yasno Сергій Коваленко.

«Базовий сценарій такий: якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електронергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими», – відзначив Коваленко.

Водночас є й гірші сценарії, вони цілком залежать від того, наскільки результативними будуть подальші атаки Росії й чи будуть вони. Якщо мережа й далі зазнаватиме пошкоджень, будуть тривати не лише стабілізаційні відключення, а й екстрені, за яких «світла може не бути дуже тривалий час», додав Коваленко.

«Слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення», – радить СЕО Yasno.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 10 жовтня РФ атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури України в різних регіонах. Через це «Укренерго» застосовує стабілізаційні й аварійні відключення світло та просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (вранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна