Сучасні автобуси зняли з маршрутів після того, як на них вийшли гуманітарні автобуси з Німеччини, повідомляють у громадській ініціативі «Пасажири Києва».

18 автобусів з Німеччини від 2 грудня мали випустити на три маршрути в Києві. До цього часу на маршрутах уже курсували 18 сучасних автобусів МАЗ і ЛАЗ, які місто лізингує. 

Водночас після появи гуманітарних автобусів маршрутами стало курсувати лише на шість транспортних засобів більше, а це означає, що 12 сучасних автобусів місто «поставило під паркан», відзначають активісти.

«Замість збільшення випуску – заміна сучасних автобусів старими. Зараз на лінії працює древній автобус 2004 року випуску, а новенький МАЗ-215 2021 року стоїть під парканом, бо хтось в КМДА вирішив потролити тих, хто просив випустити гуманітарку на лінію», – кажуть «Пасажири Києва».

На маршрути вийшли не ті автобуси

Крім того, на маршрути 2 грудня замість анонсованих автобусів випустили іншу партію, ще не зареєстровану. Так зробили тому, що низка зареєстрованої техніки виявилася не підготованою до роботи й не завелася, повідомляють активісти, посилаючись на джерело в департаменті транспортної інфраструктури КМДА. Німецькі автобуси з першої партії працюють з 2004–2006 років.

«Пасажири Києва» додали знімки, на яких зображені два різні автобуси, що використовують одні номери. «Але ці номери належать взагалі третьому автобусу, який не зміг поїхати», – відзначають в ініціативі.

«Якщо місту ці автобуси не потрібні, треба їх роздавати. Якщо потрібні – треба збільшувати ними випуск, а не заміняти сучасні МАЗи на старих «німців». Якщо випускати, то планово і після підготовки», – підбили підсумки «Пасажири Києва».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У серпні 2022-го Київ отримав 19 автобусів від чотирьох німецьких міст, а у вересні – вісім автобусів Deutsche Bahn Regio Bus. У листопаді активісти звернули увагу, що КМДА тривалий час не оприлюднювала жодної інформації про отримання автобусів від Deutsche Bahn, а сам транспорт упродовж кількох місяців не використовується. Міський голова Віталий Кличко у відповідь заявив, що ці автобуси не випустили на рейси, бо через відключення світла й повітряні тривоги в повному обсязі не працюють служби, відповідальні за реєстрацію транспорту.

1 грудня стало відомо, що вийдуть на маршрути автобуси з літньої партії, які вже пройшли реєстрацію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі