Автобуси, які Києву передали з Німеччині в серпні, вийдуть на маршрути 2 грудня, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Ідеться про 18 уживаних автобусів виробництва MAN, Mercedes і SETRA з Мюнхена, Зевена, Ганновера й Регензбурга. Їх уже зареєстрували й обладнали терміналами для електронного квитка й GPS-трекерами.

Автобуси курсуватимуть на трьох маршрутах: №2, №22 та №56.

Ще близько 10 німецьких автобусів перебуватимуть в оперативному резерві, їх за потреби випускатимуть на найбільш завантажені напрямки, відзначив Кличко.

Що з автобусами від Deutsche Bahn

У вересні Києву також передали вісім автобусів від Deutsche Bahn Regio Bus, які досі не вийшли на маршрути.

Наразі «Київпастранс» ще займається реєстрацією цих транспортних засобів, повідомила КМВА у відповідь на запит депутатки Київради Ксенії Семенової. Після реєстрації автобуси планують «залучити до перевезень». Серед них – три зчленовані автобуси й п’ять 12-метрових автобусів, які є безбар’єрними.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У серпні 2022-го Київ отримав 19 автобусів від чотирьох німецьких міст, а у вересні – вісім автобусів Deutsche Bahn Regio Bus. У листопаді активісти звернули увагу, що КМДА тривалий час не оприлюднювала жодної інформації про отримання автобусів від Deutsche Bahn, а сам транспорт упродовж кількох місяців не використовується. Міський голова Віталий Кличко у відповідь заявив, що ці автобуси не випустили на рейси, бо через відключення світла й повітряні тривоги в повному обсязі не працюють служби, відповідальні за реєстрацію транспорту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі