Компанія ДТЕК додала до списку на відключення електроенергії в Києві ще 750 будинків.

Ці будинки не потрапляли під відключення світла, оскільки були заживлені за тими ж лініями, що й обʼєкти критичної інфраструктури. Тепер ДТЕК створив для них альтернативну схему постачання, щоб відключати їх на рівні з іншими. У компанії кажуть, що це дозволить зменшити тривалість відключення для всіх киян.

«Ще для 747 будинків ми не можемо змінити поточну схему електропостачання, що обумовлено технічними характеристиками мережі. Вони лишаються підключення до тих же ліній, що й критична інфраструктура», – сказали в ДТЕК.

У компанії додали, що списки обʼєктів критичної інфраструктури, котрі не потрапляють до відключень, формує не оператор системи розподілу (тобто не ДТЕК), а військово-цивільна адміністрація.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури України. Уже відбулося сім масованих атак.

Через це в Україні застосовують стабілізаційні й аварійні відключення світла. У Yasno прогнозують, що відключення світла триватимуть щонайменше до кінця березня. Графіки відключень у Києві за адресами можна дивитися на сайті ДТЕК або Yasno.

Під час екстрених чи стабілізаційних відключень об’єкти критичної інфраструктури (великі насосні, котельні станції, лікарні, тощо) не відключаються від електропостачання. Разом із ними раніше під відключення не потрапляли загалом 1497 будинків, що підключені до тих же ліній.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна