Упродовж тижня аварійних вимкнень електроенергії, що почалися після масованої атаки 23 листопада, в Україні зменшилася кількість ДТП й злочинів, повідомили в Нацполіції.

Це пов’язують з тим, що поліція збільшила кількість нарядів на вулицях і посилила заходи безпеки на дорогах.

Кількість ДТП знизилася на 13%, кажуть у поліції. На 22% менше трапилося аварій, у яких травмувалися люди, і на 5% поменшало смертей на дорогах.

Кількість злочинів із 23 по 30 листопада зменшилася на 16%, як порівняти з позаминулим тижнем. Поменшало повідомлень про шахрайства (на 24%), викрадення автівок (на 23%), крадіжки (на 7%) і пограбування (на 3%).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше в патрульній поліції повідомляли, що в Києві кількість загиблих в ДТП в Києві зросла вшестеро від моменту, як почалися відключення світла. У Нацполіції також зазначали, що кількість ДТП на Київщині збільшилася унаслідок відключень, однак не називали конкретних даних. На «проблемні ділянки», де не працюють світлофори, вирішили направляти спеціальні наряди.

Через відключення світла на Київщині зросла кількість звернень щодо домашнього насильства, але зменшилася кількість крадіжок, розповідали в Нацполіції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Саша Самусевич