Через відключення світла на Київщині зросла кількість звернень щодо домашнього насильства, але зменшилася кількість крадіжок, повідомив в ефірі телемарафону начальник Нацполіції в області Андрій Нєбитов.

Водночас він зазначив, що кількість звернень щодо домашнього насильства зросла незначно й поліція намагається проводити профілактику в родинах, де раніше була подібна проблема. Таку статистику спостерігали й під час пандемії коронавірусу.

Кількість ДТП також збільшилася, однак начальник Нацполіції не назвав конкретних даних. Він зауважив, що на «проблемні ділянки», де не працюють світлофори, виїжджають спеціальні наряди.

Щодо крадіжок, то, як порівнювати з аналогічним періодом 2021 року, їхня кількість зменшилася на 15%. Загальна злочинність знизилася на 5%.

Нєбитов також розповів, що поліція вдвічі збільшила кількість патрулів на території Київської області, а також планує встановити 500 камер відеоспостереження із розпізнаванням обличчя. Зараз працюють над тим, щоб ці камери працювали й під час відключень світла.

Він додав, що мешканці області можуть приходити в поліцейські відділки, які забезпечені генераторами. Там можна зарядити гаджети й навіть випити гарячого чаю.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Очільник МВС Денис Монастирський раніше зазначав, що через відключення світла криміногенна ситуація в Україні не погіршилася.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі